reunion

Första dagen på jobbet avklarad. De fem veckorna jag ska jobba sen kommer inte gå fort och eftersom de flesta andra går på semester dem veckorna, så lär det ju vara ganska dött. Men å andra sidan, lättförtjänta pengar ;) Ska gå bredvid imorgon också och lära mig lite hur man gör beställningar, men tror inte det ska vara några problem. Beställningar har jag ju gjort ett antal gånger förut, lite jobbigt när man inte har en aning om hur mycket som går åt bara. Men men.

Fick ett sms av underbara Hannah från hotellklassen idag också. Hon och Anna tänkte försöka få ihop en reunion med hotelltjejorna. Det är tre år sen vi hade en, helt galet vad fort tiden har gått. Vissa har jag inte ens sett sen dess :( En bild från förra gången. Insåg precis att jag inte ens hade börjat i Orsa då och att jag fortfarande jobbade på Pizza Hut på Centralen i Stockholm. SHIT, det är ju sjukt länge sen! Har tiden verkligen gått så fort?! Och tänk att nu är jag en utbildad reseproducent! :) Ser fram emot att börja jobba inom branschen, så fort jag kommit på med vad exakt. Hoppas på en säsong i fjällen i vinter iaf, sen får vi se var i världen jag hamnar.
   
En bild från förra gången vi hade reunion, 2009-02-07. Från vänster: Anna - aka Korven, jag - aka Tungan, Hannah - aka Pipas-trosan och Jessica - aka Quickpooper.

I'm sitting here in my boring room, it's just another rainy Sunday afternoon

Söndag eftermiddag och jag har inte gjort något vettigt idag. Eller jo, vänta. Jag har ju faktiskt plockat i och ur diskmaskinen och målat mina garderobsdörrar en sista gång! Och faktiskt så har jag skrivit lite i mitt CV :) Imorrn när jag har gjort mig iordning lite så måste jag ta en bild som jag kan använda. Eller om jag ska vänta till på onsdag när jag har klippt och färgat håret!?! Hmm, det vore ju bättre. För nu ser håret hemskt ut! Tur att jag fick en tid hos min frisör innan midsommar. Imorrn är även första dagen på jobbet. Ska gå bredvid och lära mig, både imorrn och på tisdag. Det ska bli skönt att få något att göra om dagarna. Men fan ta solen om den kommer fram när jag börjar jobba! Hela veckan har varit pissväder och idag har det regnat konstant hela dagen. Varför kan vi inte ha sånt oväder som vi hade i Afrika? En dag och sen var det över. Dock en dag med åska och en himla massa blixtrar. Det var iofs väldigt coolt :P

Snart ska Calle och pappa åka till Öland för att jobba lite i veckan. Ska måla Jenny och Kents hus de har där. Så det blir en tjejvecka nästa vecka. Jag, mamma, Asta och Chilli :) Sen på torsdag morgon åker jag till Otown! Det ska bli så himla kul att få träffa min Jessica igen. Henne saknar jag något enormt! Och sen på fredag kommer både Frida och Bilar dit. Det kan inte bli annat än en toppenmidsommar. Om det inte är något bra på tv ikväll så ska jag faktiskt ta och se Megamind som jag FORTFARANDE inte har sett, fast jag sagt det i några dagar nu :P Måste se till så Calle inte stänger av sin dator bara!

Tänkte gå och käka lite bullar nu :) Ciao <3

fredagsmys

Idag blev rummet äntligen klart! Eller klart och klart, färdigmålat iaf :) Nu saknas bara alla möbler, men de är dels i Orsa och dels inte införskaffade än. Mest lite smått som ska köpas, typ hyllor och ramar och sånt. Bilder kommer när allt är klart. Längtar mest efter tv:n och sängen. Har en säng här, men tillsammans med den andra blir det en dubbelsäng :D Kommer bli helt underbart! Var nere på stan en sväng med mor min, skulle leta gardiner till mitt rum. Hittade ingen snygg. Dock så hittade jag denna, som numera pryder min backpackväska! :) Snygg va?!

Ikväll händer inte mycket. Kanske kolla på Megamind som jag aldrig såg häromdagen kanske!? I brist på annat skulle jag ju kunnat börja packa, om jag nu hade alla mina kläder här. Men de är fortfarande i Orsa och om jag packar har jag inget att ha på mig. Går iofs mest omkring i brorsans kläder, men ändå ;) Ser verkligen fram emot midsommar i Orsa, kommer bli så grymt kul känner jag på mig! Och veckan i Stockholm sen kommer också bli helt underbar. Hoppas på fint väder så man kan bada lite. Har dock tänkt ta premiärdoppet innan, men vädret här hemma är inte det bästa. Om solen är framme så blåser det så fruktansvärt kallt eller så regnar det! Pissväder! Saknar värmen i Sydafrika. Eller Kina för den delen, där var det också underbart varmt :) Hoppas på att kunna ta mig till Linköping i helgen, så jag kan köpa lite saker till rummet :) Och ett par skor eller två! Tänk vad bra det hade varit om H&M hade funnits i Vimmerby! Vad glad jag hade varit då. Har spanat in ett par skor på rean på nätet, men självklart var min storlekt slut. Hoppas de finns i affären!

Ska gå och hämta mig en cider tror jag, det är ju trots allt fredag ;) Ciao <3


ebba the painter

En vägg är helt klar nu, wohoo! Blev riktigt snyggt med garderobsdörrarna också :) Imorrn ska jag måla de andra tre och även passa på att torka i garderoberna, var länge sen dem blev städade tror jag! Bäst att göra det innan alla mina andra kläder kommer också. Vaknade tjugo över 11 idag, riktigt skönt. Förutom att jag missade brorsans avslutning som jag tänkt gå på. Glömde ställa klockan igårkväll :/ Men men, han överlever nog! En rullgardin ska iaf införskaffas. Det var tack vare att jag hängde upp överkastet för fönstret som jag kunde sova länge, annars vaknar jag när solen går upp :/ Inte kul! Har även hunnit med att skriva lite i mitt CV idag. Inte helt klar, fastnade och började leta efter en bild att använda. Insåg att jag måste ta en ny, får göra det imorrn när jag duschat! Det är så himla skönt att vara hemma. Man kan åka ner på stan i brorsans mjukisbyxor och tröja och utan smink :P Calle är inte så glad över att jag tar hans kläder, men vem bryr sig?! ;) Dessutom har jag ju inga egna mjukisbyxsor här, eftersom dem är i Orsa. Och det är min OnePiece också! Den saknar jag mest tror jag. Men bara en vecka kvar, sen blir det långweekend i Otown :D Torsdag-söndag nästa vecka. Myspys med Jessica på torsdag, midsommar med härligt folk på fredag, flytt med mor och far på lördag och sen bär det av till Stockholm på söndag. Sen blir det Stockholm hela vecka 26 och det ska bli så himla skönt! Äntligen får man träffa alla igen. Och att vara i huvudstaden på sommaren är ju supermysigt. Såg dessutom att AIK hade hemmamatch (om jag inte kollade fel :P), den måste jag gå på! Min första för i år, wohooo :D Sen ska jag och Carro försöka få ihop ett centralengäng. God mat, alkohol och massa skitsnack! Hoppas verkligen att så många som möjligt kan. Vissa har man inte sett på jättelänge :( Igår såg jag förresten Despicable Me. Den var ju hur bra som helst :P Ikväll blir det Megamind! :D Den har jag velat se jättelänge.

Anyway, ciao <3

ebba and a rhino

Äntligen har jag lyckats hitta en jeansjacka som jag gillar :D Det tog ju bara ett par veckor! Blev även en kofta under min lilla shoppingrunda :) Skulle egentligen börjat måla väggarna i rummet idag, men insåg att jag inte hade nåt att täcka golvet med och jag litar inte på mig själv riktigt. Frida vet hur skitig jag kan vara ;) Det skulle vara färg överallt! Och då menar jag inte bara på väggen och golvet, utan även på mig och det skulle inte förvåna mig om det kom nåt i sängen. Det kommer nog bli riktigt bra här inne sen, ska framkalla massa bilder från Orsatiden och hänga upp på väggarna :D Bilder från Sydafrika och Kina kommer finnas där, men även bilder från båda kryssningarna, avslutningsmiddagen och annat smått och gott! Har bestämt mig för att det blir vita ramar i alla dess former och storlekar. Ska bli så skönt när allt är klart och jag har fått alla mina kläder som finns i Orsa. Sitter även och funderar på om man kanske skulle dra iväg till Spanien i en vecka eller två i höst :) Vore väldigt trevligt. Sen ryktas det om att det kanske kommer finbesök från SA och hälsar på! Vi får väl se. Sen borde man kanske slänga iväg lite jobbansökningar också, så att pengarna fortsätter rulla in efter vecka 31. Måste skriva det där tråkiga CV't bara :/ På tal om ingenting, kolla vilken härlig bild jag fick av Sorrel, en av studenterna vi lärde känna i SA!

Äntligen, som jag har väntat på denna bild! Jag menar, hur coolt är det inte att man har klappat en nhino!? ;) Iofs en nedsövd rhino, men ändå! Jag saknar verkligen alla där nere, kanske ska söka jobb i SA till våren ;) Vi får väl se vad som händer.

Nu måste jag åka och hämta mamma. Ciao <3

please, take me back




Miss you guys a lot! <3

boooring...

Det känns som om klockan är runt 16.00 och inte 11.03. Regn och lite åska ute idag, så tänker inte bege mig ut på en promenad. Halv 2 ska jag hämta Calle från skolan och mamma från jobbet och sen ska jag väl måla garderobsdörren en gång till. Men sen då? Fan, kom precis på att jag måste ju uppdatera mitt cv. Fy vad tråkigt. Behöver någon som hjälper mig, typ Frida ;) Det gick ju bra sist! Borde kanske bära ut lite möbler också, lite träning samtidigt ju! :P I helgen ska jag nog ta och måla rummet, om pappa kan hjälpa mig lite. Ska bli väldigt spännande att se hur det blir. Det värsta är ju dock att jag blivit av med min walk in-closet :( Och ännu värre att min bror faktiskt har en i sin nya lägenhet!

Näe, dags att ta tag i något nu. Ciao <3

totalt kaos

Det ser ut som om tredje världskriget brutit ut i mitt rum! Gamla möbler, flyttkartonger, kläder och väskor i en enda röra. Det är nog ganska tur att vi inte hunnit hämta min möbler i Orsa, var skulle dem få plats liksom?! Idag har jag iaf börjat måla garderobsdörrarna :D Blir nog riktigt fint när jag fått ordning här inne. Lägger upp en bild så fort det är klart ;) Har börjat rensa ur garderoben också, därav flyttkartongerna. Massa gamla spel och böcker som jag inte vill ha i min garderob. Hittade dock lite gamla bilder, alltid lika roligt att kolla på. Förutom att slipa och måla garderobsdörrarna så har jag även varit på stan och gjort lite ärenden. Brorsan skulle storhandla, så var tvungen att hämta honom med bilen. På tal om den, fan vad skönt det är att köra bil :P Kommer bli mycket sånt i sommar! Iaf, på ICA träffade vi även farmor och Malte som tackade för kortet från Kina :) Bra att några kort kommer fram! Sen in på Jem & Fix för att köpa flyttkartonger, lämna av brorsan hemma hos sig och sedan ett snabbesök på banken för att få lite pengar, hela 86kr! När jag rensat klart blir det nog en tur ner till Materialmännen för att leta nya handtag till dörrarna och sen hämta mamma från jobbet! Kanske bäst att lägga på ett kol om man ska hinna allt innan det! Hon slutar om två timmar och här i sängen gör man ju ingen nytta precis.

Ciao <3


Kina - det förtrollande landet

I söndags kom jag hem från Kina. Elva dagar spenderades där, tillsammans med Hasse, Albin, Micke, Madde, Rese4 och elva tappra externa resenärer.

Vi började i Beijing. Där bodde vi på ett hostel i en av hutongerna och hann med Himmelska Fridens Torg, besök i Förbjudna staden och vandring på Kinesiska muren. Lite shopping på en av alla marknader hann jag också med, då vi hade en ledig dag. Vi flög sedan vidare till Shanghai där vi besökte de franska kvarteren och åkte längs floden och såg stadens alla skyskrapor. Ett besök på Urban Planning Center (eller som Annie säger: Planning Urban Center;)) var inplanerat, men när vi kom dit var det stängt! Blev istället ett besök på ett museum. Efter Shanghai åkte vi buss till Wuzhen, en gammal kanalstad en bit utanför Shanghai. Där strosade vi runt fram till lunch och sedan for vi vidare till Gula bergen. Efter en natt vid foten av berget, tog vi linbanan upp på bergen. Vi vandrade 2,5km innan vi var framme vid hotellet som vi skulle bo på. Vyerna var helt underbara och trots sin höjdrädsla tog sig Doris (Pia) fram :D Efter incheckning var det dags att vandra på egen hand i bergen. Vi var ett gäng som tog oss upp till högsta toppen, 1890 m ö h! 7km gick vi innan vi var tillbaka på hotellet för en kort paus. Sen gick stor-Elin, Lili, Julle, Låret och jag den korta delen också. Den var iofs 5km lång och bestod enbart av trappor som gick upp och ner :P Dagen därpå var man lagom trött i benen, men då var det bara att gå 2,5km till för att komma till linbanan igen. Väl nere från berget hämtade bussen oss och körde oss till Hangzhou. Där spenderades två dagar tillsammans innan gruppen splittrades och några for vidare till Yunnan-provinsen medans vi andra åkte hem till Sverige!

Trots att vi inte haft så jättemycket egen tid, så har resan varit toppen! Tack till Hasse och Albin som hjälpt oss paketera ihop resan och för ert stöd när vi behövt hjälp!

Nu sitter jag hos mor och far i Vimmerby, som numera är mitt hem... tillsvidare! ;) Vecka 27 börjar sommarjobbet, så fram tills dess är det sommarlov - wohoooo :D Men eftersom jag inte har ett jobb, så får man ju göra lite ärenden åt mamma och pappa om det behövs! Idag ska jag besikta bilen t. ex. Och när det är dåligt väder ska jag måla mitt rum och fixa iordning det! Just nu är det kaos och jag har ingenting av mina saker!

Nähe, dags att ge sig ut i solen och chilla lite! ;)

Ciao <3

RSS 2.0