första månaden i Trysil

Första afterworken :)

Vandring upp på berget.

Bowling.

Bingolottos 20års jubileum :P

Kick off på MRT :D


Julgodisbak på första advent :)

Helt otroligt att vi varit här en månad nu! Tiden har gått så himla fort, men det känns som om vi har känt varandra i flera år :D


kick off på MRT

I torsdags hade vi kick off uppe på MRT :) Hur trevligt som helst! Det började med jobb på dagen, fram till klockan 17. Då fick vi sluta så vi hann byta om och så. Klockan 18 serverades det välkomstdrink i afterskibaren. Efter lite mingel och tal från Kjell-Erik, Hege och Jonas bjöds det på tacobuffé. Hur gott som helst verkligen. Det hade man sett fram emot hela dagen. Vi fick tre drikkebongar som vi kunde använda i baren :) Efter ännu mer mingel, där jag och Vickan satt och pratade med de nya servicevärdinnorna, så kom glassen fram. Blev chokladsås med glass för min del, dränkte glassen med chokladsås ;) Vi blev sen indelade i lag. Vi fick först en liten lapp där det stod ett djur, sen skulle vi gå runt och låta som det djuret och hitta våra lagkamrater. Jag fick hund, som tur va :P Vi hade för några medlemmar så vi fick slås ihop med katterna och de utsåg mig till alfahona. Mjoff blev vårt lagnamn i trekampen som stod på tur. Spika i en spik med fel sida på hammaren, in your face och ett quiz om hotellet var de olika grenarna. Vet inte vilken plats vi kom på, men vi hamnade tyvärr inte på topp 3! Klockan 22 gick bussen hem, sen blev det lite efterfest på personalhotellet innan jag gick och la mig.

Efter den kvällen förstod man verkligen hur grym denna säsong kommer bli! :D Ser fram emot att den ska dra igång på allvar!

Nähe, nu måste jag ta tag i denna dag :P Ner till Kiwi, göra lunch och sen stryka min skjorta. Inatt är det jobb på Radisson som gäller, :* 

ojoj :P

Oj, dålig uppdatering här visst :P Har inte orkat blogga den senaste veckan. Vi har iaf varit uppe på hotellet hela veckan och burit ut alla saker som ska vara i rummen, satt upp datorerna i repan och massa annat smått och gott! Har även fixat ett norskt kontonummer, så det känns bra att veta att det rullar in lite pengar den 10 december :) Jobbad extra igår, men har varit ledig idag vilket har varit jätteskönt! Sov till 11-isch, sen åkte Vickan, jag, Lisa, Becca och Jhulia till Långflon. Käkade lunch, ringde hem och handlade. När vi väl kom tillbaka till Trysil så gick vi till Vickan och gjorde knäck, snickers och nåt mer julgodis som jag har glömt namnet på :P Sjukt gott blev det iaf! Har riktigt ont i magen nu, hehe. Kollade på Beck fram till nyheterna började, då gick jag hem. Så nu sitter jag i vår bäddsoffa och ska vända på dygnet. En full Emma ligger brevid mig :P Hon är så söt! Tycker synd om henne som måste jobba tidigt imorrn. Själv ska jag jobba natt på Radisson, så börjar kl 23 imorrnkväll. Ska sova länge och sen är det flowride som gäller på kvällen :)

Har varit lite seg sen gårdagens festligheter. Inte bakis, men seg. Jag och Vickan skulle inte ens festa. Först var vi hos Greg och fick massage, medans killarna festade inne hos Bård. Efter massagen gick vi förbi hos Fredric och kollade läget och sen förbi Vickan och Lisa för att hämta vin innan vi drog till Greg igen. Gick från trötthet till partymode så fort vi kom dit typ. Dansade lite och bestämde oss för att byta om ifall vi skulle dra vidare. Och ja, vi gick vidare :P Festade först med killgänget innan vi gick till Skipub'n. Där blev det ännu mer dricka och lite dans. Gick väl och la mig runt 3-tiden och somnade direkt!

Nu är det film som gäller här, tror det blir Water for Elephants :D Gonatt :*

bingolottomys

Gänget har precis dragit hem, bara Fredric kvar. Har spelat Bingolotto ikväll :) De firade 20år, så alla gamla programledare var med. Och Bingo-Berra var tillbaka :D Vi vann dock inget på våra skitlotter :P Fem lotter och ingen vinst, inte ens en ny lott liksom. Men mysigt har vi haft det. Vickan, Lisa, Jimmy och Stephan kom förbi runt halv 8-ish med chokladbollar och kaffe :) Fredric droppade in lagom till bingolotto började och Patric kom nån gång efter första spelet. Jag och Emma har tvättat ikväll, tvättar iofs fortfarande för att en tvätt tar tydligen 2timmar!!! Sjukt irriterande. Förhoppningsvis hinner underkläderna torka i torktumlaren, lite jobbigt att hänga upp alla i lägenheten :P

Mån-ons har vi suttit och lärt oss baskunskaperna i Opera och idag har Wiebke gått igenom våra rutiner och andra saker som gäller på MRT. Sjukt mycket info! Jag börjar dessutom bli sjuk, känns som om hela huvudet är fullt med snor :/ Kan inte bli sjuk till helgen ju, födelsedagsfest för Jimmy imorrn :) På lördag blir det nog Twilight-maraton och på söndag är det dags för Breaking Dawn - part 1 :D Äntligen liksom, som vi har väntat!

Jag trivs så jäkla bra här uppe! :D Världens skönaste gäng som man ska jobba med! Och alla andra man träffat är ju också helt underbara. Kommer bli en grym säsong här uppe! Snökanonerna har jobbat för fullt i två dagar nu också, så det verkar som att de kommer öppna en backe till helgen :D Finally! Jag fick även hjälp av brorsan att beställa en bräda igår, eftersom jag inte kommer in på junkyard.se här i Tryssan. Den är på väg till honom nu, så borde vara hos mig nästa vecka :D :D :D

Näe, nu ska vi ner och kolla tvätten och sen är det gonatt som gäller, :*

opera

Lite smått seg i huvudet efter att ha börjat med Operaträning idag. Riktigt kul, men det känns ju att man har suttit framför datorn hela dagen. Och vad är det första man gör när man kommer hem?! Jo, sätter på datorn :P Det är iofs inte riktigt samma sak. Operaträning som gäller för resten av veckan, så då borde vi ha lärt oss det mesta. Nästa vecka ska vi upp till MRT (Mountain Resort Trysil) igen och gå igenom ALLA rum! Det ska bli kul och förhoppningsvis lär man sig lite mer hur hotellet är uppbyggt.

I lördags blev det ytterliggare en utgång och igår mådde jag inte bra. Var halvdöd fram till klockan halv 3, då jag tog på mig lite kläder och gick bort till Radisson för att möta herr Bilar. En tur upp till Fageråsen för att kolla på en jacka han ville ha. Efter det åkte vi förbi Kiwi och köpte middag. Chips och dipp var det som gick ner! Blev faktiskt lite piggare av det och orkade ta mig bort till bowlingen. Jag, Emma, Vickan och Patrik spelade och Jimmy tittade på. Emma vann, jag kom på andra plats, Patrik blev trea och Vickan vann åt andra hållet :P Riktigt kul, var länge sen jag bowlade. När vi varit hemma en timme typish kom David förbi och drog med oss till Sagbruket som öppnade igår. Blev ingen långvarig kväll, drog hem runt halv 11 typ. Sängen har nog aldrig varit så skön som den var när jag gick och la mig igår :P Lär nog sova ganska bra inatt också!

Ska kolla klart på Den som dräper och sen blir det nog gonatt för min del, :*

Haha, insåg inte att klockan var så mycket, det tog slut nu :P Jaja!

11-11-11

Ajaj i mit huvud! Av nån konstigt anledning kom huvudvärken nu :/ Har varit seg hela dagen, men inte haft speciellt ont i huvudet. Tills nu då förstås! Igår var det fest här i Tryssan. Först åt jag, Emma och Vickan tacos hos oss och satt och snackade lite. Vi drog vidare till Jimmy där det var lite folk redan. Bytte lägenhet nån gång under kvällen och fortsatte festandet där. Runt halv 12 drog vi till Ski Pub'n där det var fullt med folk. Spenderade kvällen på dansgolvet, såklart ;) Stannade tills det stängde och sen blev det efterfest i 315! Tror vi gick hem runt halv 4-tiden. Vaknade kl 8 imorse, hatar att jag inte kan sova ut när jag har varit ute. Dagen idag har spenderats framför tvn, kollat på två konstiga filmer som vi inte riktigt fattade nåt av :P Har även kollat på det senaste avsnittet av The Big Bang Theory, love that show! :D Vad kvällen har att erbjuda återstår att se, :*

svengelska

Har precis kommit hem efter en galet rolig korvgrillning utanför 110-108 i B-huset! Annas kille från Kanada var med, så det var engelska som gällde. Vi pratade om massa roliga händelser vi varit med om, gällande engelskan då. Alla missförstånd som hänt och så! Var länge sen jag skrattade så mycket, har träningsvärk i magen :P Potato moose kan iaf vara det roligaste! :D Det är Vickans nya smeknamn för övrigt.

Idag har vi fortsatt bära in täcken och kuddar i alla rum på hotellet. Så är lika seg i kroppen idag som igår. Imorgon är det Yes I Can! utbildning som gäller iaf och sen är det fest imorgon kväll. Det börjar med tacomys hos oss, sen vidare till Jimmy :) Pratas om att vi ska till Ski Pub'n också. Är det fint väder på söndag så blir det ännu en vandring upp på berget, bara att hålla tummarna! Vore ju kul att få se utsikten över Trysil nån gång. Känns som om det varit konstant dimma sen vi kom hit :/ Pissväder och ingen snö, jävla dålig start på säsongen tycker jag :P Men nu börjar det bli kallt ute så förhoppningsvis kan snökanonerna få göra sitt snart! Riktigt sugen på att åka bräda nu.

Ojoj, nu är det nog dags för sängen här. Sitter och gäspar för fullt och ögonlocken är på väg ner :P Gonatt världen, :*

träningsvärk

Shit vilken träningsvärk jag har :) Inte så konstigt med tanke på hur mycket vi tränade igår. Först var jag och Vickan ute och gick ca 5km, sen blev det lite hemmagym hos henne. Efter en dusch gick vi ner till Kiwi, tillsammans med Jimmy, Dennis och Fredric. Där skaffade vi korv, korvbröd, engångsgrill och rostad lök. Sen hämtade vi upp Emma, Therese och Alma innan vi började vandringen uppför berget. En timme vandrade vi uppför innan det var dags för korvgrillning :) Tog lite hoppbilder medan grillen blev varm, blev några riktigt bra. Efter att vi ätit upp korvarna började vi gå neråt. Blev lite kaffe och varm choklad hos Jimmy och Dennis innan vi packade väskorna och drog till Radisson och deras bubbelpool :D Emma och Julia provade på flowriden, men jag kände att mina ben inte orkade. Det får bli nästa gång!

Idag har jag varit ledig, medan Emma har varit på Yes I Can!-utbildning. Gick upp vid 11-ish när Vickan kom och knackade på dörren :P Ner på byn för att kolla varför våra norska nummer fortfarande inte funkar. Nu verkar det som om att de ska komma igång ikväll eller imorgon, så hoppas på det! Käkade lite frukost och sen kom Vickan förbi och kollade på Burlesque. När filmen var slut var det dags för lunch. Tog med mig en lök och gick hem till Vickan där vi lagade egen pyttipanna :) Sen har vi hängt där typ hela eftermiddagen. Varit jättesociala och spelat wordfeud :P Nu snart kommer herr Bilar hit för vi ska leka lite! :D

Imorgon är det jobb mellan 10 och 16 som gäller och då ska även kommunen gå in och kolla hotellet. Förhoppningsvis godkänner de det så att vi får gå in och börja plocka upp lite saker på onsdag :D

Nu är det min tur i wordfeud :*


after work

Undrar varför det alltid känns som söndag dagen efter när man har festat på en fredag?! :P Det gör det typ alltid, så även idag. Igår var det after work på Ski Puben :) Hur kul som helst, minglade runt och hälsade på massa nytt folk. Det är inte lätt att komma ihåg alla namn, tror vi är ett gäng på 80-90pers som ska vara på det nya hotellet! Kommer ju inte kunna alla namn precis. Har koll på receptionisterna nu iaf och de är hur trevliga som helst. Igår hängde jag väldigt mycket med Victoria, som ska jobba i serveringen. Hon kände Emma, min roomie, sen innan. Vi fastnade hemma hos henne och satt och pratade om allt i säkert en timme igårkväll, vi skulle bara dit och hämta mer dricka. Efter det drog vi till Patrik och Fredric och dansade lite innan vi bestämde oss för att gå bort till Ski Puben och kolla läget. Utanför "mitt" hus mötte vi Robin som sa att det var dött där borta. På väg tillbaka till Patrik och Fredric träffade vi Sandra, som jobbar på Radisson Blu. Hon tog med oss hem till sig, där det tydligen skulle vara efterfest. Det var lite konstigt, vi var dem enda från Park Inn och alla kände varandra och verkade inte superintresserade att lära känna oss. Vi dansade iaf gärnet i typ två timmar innan vi gick hem och la oss.

Vaknade tidigt imorse, som alltid! Klockan var inte ens 10 när jag gick upp :/ Har varit helt död idag typ, som tur är har jag inte varit bakis. Victoria kom hit en sväng, så vi tog en liten promenad runt området. Letade upp de andra afterski-ställena. Kramade lite snöbollar också, finns några snöhöger lite här och var i backen :) Nu har jag och Emma ätit mat och kollat på Friends with benefits. Jag har faktiskt ätit korvstroganoff, tro det eller ej!? ;) Vad resten av kvällen har att erbjuda vet jag inte riktigt. Förmodligen soffhäng här hemma! :*

Emma och Victoria på Ski Puben :)

Jag och Victoria hemma hos henne. (fotograf: Victoria)


Mountain Resort Trysil

Dag två börjar närma sig sitt slut. Det känns som om vi har varit här i iaf en vecka, men icke :P Mycket information att ta in, men det ska väl fastna tillslut. Idag träffade vi kommunalordförande i Trysil som hälsade oss välkomna hit och berättade lite om Trysil. Sen hade vi först en rundvandring på Radisson Blu och sen en lunch, som inte var så jättegod :P Efter det fick vi äntligen åka upp till vårt hotell och shit vad fint det var och det är det fortfarande en byggarbetsplats. Kommer bli grymt fint när allt är på plats!

När rundvisningen är över så var även dagen över. Hem en sväng och softa innan vi drog ner till byn och skaffade norska nummer :) Måste be familjen ta med en gammal telefon upp när de kommer hit, så man kan använda både svenska och norska. På kvällen nu har vi varit hos Victoria och Lisa och myst lite. Spelade "Lingon, Lådvin & Långkalsonger" och tävlade om vem som var mest svensk. Det var tydligen inte jag, för jag kom sist :P Kl 21.30 blev vi "utslängda" och gick till Patrik & Fredrik istället. Patrik utmanade mig i en NHL-match som, tro det eller ej, jag vann! :D Men det tog kanske 11 straffomgångar innan det avgjordes. Blev inte mycket dricka ikväll, sparar mig till aw:n på fredag :D Får se om nån mer behöver åka till Sälen innan det, vore nice. Det är inte billigt i Norge :P

Nu är det sängen som gäller och imorrn ska jag ha samtal med vår receptionistchef Vibeke :) Gonatt :*

finally!

Äntligen, som jag har längtat. Idag är det den 1 november och det är dags för första dagen på jobbet :D Det lär bli ganska lugnt i början, idag ska vi bara ha möte t.ex. Sen ska vi nog hjälpa till att ställa iordning allt på hotellet eftersom det inte är klart än på ett tag.

Igår tog jag tåget till Gävle där jag bytte till bil. Dennis lämnade av Johanna på stationen och plockade upp mig. Sen åkte vi hem till honom och hämtade hans packning innan vi åkte mot Trysil. Blev lunch på donken i Mora och passade även på att handla lite frukost på ICA Maxi. Efter det fortsatte vi färden mot Trysil och var väl framme runt 16-tiden. Pratade lite med herr Bilar och checkade in på personalhotellet. Emma, min roomie, hade precis kommit också, så vi hade väskor ståendes överallt ett tag. Blev risotto till middag när vi väl hade packat upp allt och bäddat sängarna, sen blev det en lugn kväll med varsin kopp te framför tvn. Emmas kompis var här en sväng och sa hej också :) Ska lägga upp lite bilder på vårt krypin nån dag!

Var galet trött när vi gick och la oss, men vi låg och pratade nästan en timme och då hann jag bli pigg. Somnade till slut som tur var! Nu sitter jag här och dricker te och lyssnar på Vakna med The Voice, medan Emma gör sig iordning. Ska väl också ta tag i det där, typ snart ;) Kvart i 10 ska vi möta våra grannar och bege oss mot Radisson Blu där mötet ska vara, så jag har ju ingen brådska precis.

Wish me luck! :*

RSS 2.0